čtvrtek 10. března 2016

Muži a jejich úchylky (a úchylka pana K.)

Pokud jste nažhaveni, o jakých sexuálních úchylkách to asi budu psát, budu vás muset zklamat. Stává se ze mě stejně vypočítavá chladnokrevná bestie, jakou jsou bulvární pseudonovináři, a já pomocí lákavých slov využívám vaší pozornosti.

I když nelžu úplně, jak to v některých tiskovinách bývá. Bude to o úchylkách, ale ne o těch spojených s uspokojováním vlastního těla. Bude to o úchylkách uspokojujících duši. Koníčcích, zálibách a tak. Ale úchylky zní prostě líp, no ne?

Zřejmě každý muž má nějakou tzv. úchylku, či pokud tedy chcete koníček. Někdo rád rybaří, někdo pije pivo, někdo hraje či sleduje fotbal, někdo hraje na počítači, někdo poslouchá hlasitou hudbu, nebo posiluje, někdo rád spí. Koníčky mužů jsou různé. A je jistojistě důležité a dobré, když každý muž má nějakou svou zálibu, které se rád oddává. Bylo by poněkud patologické a nezdravé, kdyby muž neměl žádný koníček, který by mohl rozvíjet jeho osobnost a obohacovat jeho poznatky.

Taková meditace u rybníka to je kumšt, ale co teprve skupinová meditace s kukama v hospodě, to je teprve level hodný zkušeného jogína! Ti naši chlapi ten ventil zkrátka potřebují a my ženy bychom jim ho neměly odpírat, všechny dámy jistě souhlasí. I když to znamená, že pokud se jde koníček praktikovat, neexistuje nic jiného, jde se zkrátka "meditovat" a přes to nejede vlak. Narozeniny dětí, příjezd tchýně, návštěva kamarádky, nic nemá takovou váhu, aby to mohlo narušit průběh meditace. Naopak se zdá, že právě události tohoto typu přímo zvyšují touhu po meditaci a nutnosti oddávat se svým zálibám. Divné.

I pan K. má svou úchylku. A je to úchylka mužům velmi typická – pan K. miluje auta. Což by nebylo tak s podivem. Podivné je to, že pan K. nemiluje nová, nablýskaná, vytuněná auta. Pan K. miluje auta stará. Což by možná taky ještě šlo, ale jak jsem měla možnost za posledních let poznat, pan K. miluje stará a NEPOJÍZDNÁ auta (wtf?!). Pan K. totiž miluje jejich opravování. A čím je oprava nepravděpodobnější, nákladnější a delší, tím bych řekla, že jeho láska prudce stoupá.

Je to podivná úchylka, která velmi důkladně testuje mou lásku k němu. Někdy si totiž nejsem vůbec jistá, co je pro pana K. důležitější. Jestli ten starej (milovníci starých aut prominou lehce sugestivní výraz) křáp ve stodole nebo já. A takové nevědomí těžce zahoupá ženiným sebevědomím. Ani se na tu otázku neodvažuji odpovídat, protože se obávám, jestli bych z toho vůbec vyšla jako vítěz.

Hodiny strávené pana K. se svým miláčkem mluví za vše. Jsem poražena starým (opravdu se snažím vybírat ta nejhezčí pojmenování pane K.!) plechem, který na rozdíl ode mě vrže, smrdí, reziví a chcípá. Ale asi právě to je pro pana K. lákavější. Pana K. vzrušuje nedokonalost, možnost zachraňovat nezachranitelné a možnost obnovovat neobnovitelné. Asi se přestanu mýt, cvičit, vonět a celkově o sebe starat. Udělám ze sebe trosku a třeba ten šedesát let starý stroj porazím. Bude mě taky potřeba opravit a pan K. se do toho s vervou pustí. Nebo mě nechá sejít, protože nejdřív bude potřeba dodělat tu (to bude ten výraz) nádheru přede mnou…

Takové negativní myšlenky mnou cloumaly první roky. Nyní jsem prozřela a pochopila, že nemá cenu s úchylkou soupeřit. Je třeba ji přijmout a akceptovat, v ideálním případě neskrytě adorovat, což chce opravdu velkou dávku sebezapření a tolerance nebo velkou flašku rumu. 

Každý má právo na svou úchylku, ať je jakákoli. Samozřejmě nic se nemá přehánět. Je třeba vymezit určitý čas na zábavu a určitý čas na zabavení partnerky. Prostě se nám, pánové, musíte taky občas věnovat, no. Máme to rády a chceme, abyste nám věnovali alespoň kousek svého drahocenného času.

A když nám věnujete hodinku, rády vám pak poskytneme hodinky klidně tři na ty vaše záááliby. Jen si nemyslete, my taky máme svoje úchylky, kterýma vyplňujeme čas, když to na vás přijde a řeknete, že to je na pět minut, ale vrátíte se nejdřív za tři hodiny nebo až další den ráno…

Žádné komentáře:

Okomentovat