Lasagne patří mezi mé oblíbené jídlo. A varianta se špenátem a žampiony je mezi mými strávníky mnohem žádanější než klasická masová.
Ingredience pro 4 osoby:
Špenátovo-žampionová směs:
- 2 balíčky listového špenátu
- Cca 10 žampionů
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- Olej
- Pepř
- Sůl
- Bazalka/oregano
Bešamel:
- 50 g špaldové mouky
- 500 ml mléka
- 50 g másla
- Sůl
Na vrch:
- Malá plechovka rajčatového protlaku
- Parmazán
Postup:
Špenátovo-žampionová směs:
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené
žampiony a chvíli podusíme. Pak přidáme špenát, opět chvíli podusíme a poté
okořeníme. Nakonec přidáme česnek.
Bešamel:
Na másle opražíme mouku a postupně přiléváme mléko. Je nutné
přilévat mléko postupně, jinak by se utvořily hrudky. Vytvoříme hustší omáčku,
nakonec osolíme.
Do větší zapékací mísy střídavě vrstvíme lasagne, špenátovo-žampionovou
směs, lasagne, bešamel, dokud nám nedojdou suroviny. Na poslední vrstvu lasagní
dáme protlak. Pečeme v troubě 45 minut při 180°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat