středa 29. dubna 2015

Špenátovo-žampionové lasagne

Lasagne patří mezi mé oblíbené jídlo. A varianta se špenátem a žampiony je mezi mými strávníky mnohem žádanější než klasická masová.

Ingredience pro 4 osoby:
  • 1-2 balení lasagní
Špenátovo-žampionová směs:
  • 2 balíčky listového špenátu
  • Cca 10 žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Olej
  • Pepř
  • Sůl
  • Bazalka/oregano
Bešamel:
  • 50 g špaldové mouky
  • 500 ml mléka
  • 50 g másla
  • Sůl
Na vrch:
  • Malá plechovka rajčatového protlaku
  • Parmazán
Postup:
Špenátovo-žampionová směs:
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Pak přidáme špenát, opět chvíli podusíme a poté okořeníme. Nakonec přidáme česnek.

Bešamel:
Na másle opražíme mouku a postupně přiléváme mléko. Je nutné přilévat mléko postupně, jinak by se utvořily hrudky. Vytvoříme hustší omáčku, nakonec osolíme.

Do větší zapékací mísy střídavě vrstvíme lasagne, špenátovo-žampionovou směs, lasagne, bešamel, dokud nám nedojdou suroviny. Na poslední vrstvu lasagní dáme protlak. Pečeme v troubě 45 minut při 180°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat