Vím, že název může snít docela děsivě. Palačinky bez mouky a cukru? Brrrr :-D Ale opak je pravdou. Tahle zdravější varianta klasických palačinek je úplně božská a ovesné palačinky jsou mnohem sytější než ty moučné. Testováno na partnerech i bratrech. Ideální na víkendovou snídani do postele :-)
Ingredience:
- ovesné vločky
- mléko
- vejce
- skořice
Postup:
Vločky si rozemelte v mixéru na jemno, přidejte mléko, vejce a skořici. (Hrozně těžké.) Pokud chcete, samozřejmě si můžete přidat cukr nebo med. Těsto by nemělo být úplně hutné, aby se vám s ním dobře pracovalo. Vločky mléko vstřebávají, takže ho budete muset postupně přidávat.
Palačinky osmažíte na másle (nebo na sucho) na pánvi a podáváte s marmeládou, tvarohem, arašídovým máslem nebo ujídáte samotné.
Žádné komentáře:
Okomentovat