úterý 17. února 2015

Karamelovo-ovesné sušenky

Neodpírejte si sladké, mlsat se dá i zdravě! Tyto sušenky jsou chuťově výborné, hodí se ke kávě i do batohu na cesty.

INGREDIENCE
  • 115 g špaldové mouky
  • 150 g jemně namletých ovesných vloček
  • 100 g másla
  • 40-80 g třtinového cukru (záleží, jak chcete sušenky sladké)
  • 130 g oříšků/semínek (lze použít cokoli, lze jakkoli kombinovat, výborné jsou vlasšké ořechy, lískové, mandle, pekany, pistácie, semínka slunečnicová, dýňová, lněná nebo třeba rozinky či brusinky)
  • 100 ml mléka
  • 2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 1 lžička sody na pečení

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 150°C. V malém hrnci si na středním až slabém žáru nechte zkaramelizovat cukr. Když jsou krystalky rozpuštěné, přidejte máslo, mléko a za stálého míchání propojte všechny ingredience. Vznikne vám krém úžasné karamelové barvy, vůně i chuti. Odstavte, přidejte skořici, promíchejte a nechte stydnout.

2. V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, nasekané oříšky, semínka, sůl a sodu. Teď můžete přidat vlažnou karamelovou směs, promíchat a lžící tvarovat sušenky na dva plechy vyložené pečícím papírem.
3. Pečte 20-30 minut do světle zlata.

Toto je opět recept, u kterého se fantazii meze nekladou. Přidejte nasekanou čokoládu nebo kokos a voila sušenky dostanou zase jinou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat