Neodpírejte si sladké, mlsat se dá i zdravě! Tyto sušenky jsou chuťově výborné, hodí se ke kávě i do batohu na cesty.
INGREDIENCE
- 115 g špaldové mouky
- 150 g jemně namletých ovesných vloček
- 100 g másla
- 40-80 g třtinového cukru (záleží, jak chcete sušenky sladké)
- 130 g oříšků/semínek (lze použít cokoli, lze jakkoli kombinovat, výborné jsou vlasšké ořechy, lískové, mandle, pekany, pistácie, semínka slunečnicová, dýňová, lněná nebo třeba rozinky či brusinky)
- 100 ml mléka
- 2 lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 1 lžička sody na pečení
POSTUP
1. Předehřejte
troubu na 150°C. V malém hrnci si na středním až slabém žáru nechte
zkaramelizovat cukr. Když jsou krystalky rozpuštěné, přidejte máslo, mléko a za
stálého míchání propojte všechny ingredience. Vznikne vám krém úžasné
karamelové barvy, vůně i chuti. Odstavte, přidejte skořici, promíchejte a nechte stydnout.
2. V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, nasekané oříšky, semínka, sůl a
sodu. Teď můžete přidat vlažnou karamelovou směs, promíchat a lžící tvarovat sušenky
na dva plechy vyložené pečícím papírem.
3. Pečte 20-30 minut do světle zlata.
Toto je opět recept, u kterého se fantazii meze nekladou. Přidejte nasekanou čokoládu nebo kokos a voila sušenky dostanou zase jinou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat