kuřecí čtvrtky 4x
pórek
cibule
česnek
rýže natural (cca 300g)
libovolná zelenina (v tomto případě mrkev, brokolice)
pepř
sůl
kari
pálivá paprika
pálivá paprika
olej olivový
Postup:
Kuře řádně okořeníme, uložíme do pekáče, zasypeme nákrájenou cibulí, pórkem a česnekem. Zákapnete olivovým olejem a podlejeme cca 150 ml vody. Dáme do trouby na cca 150° C a pomalu pečeme 2 hodiny. První hodinu a půl pečeme přiklopené, na posledních 30 minut odklopíme, aby se udělala křupavá kůrčička a poctivě poléváme každých 10 minut skvostným výpekem, který se vytvořil. V průběhu uvaříme rýži a napaříme zeleninu (cca 10 minut). A je hotovo!
Dodatek:
Možná se podivujete, že v receptech píšu často nepřesně (cca, zhruba, asi). Věc se má tak - ne vždy vše měřím a vážím. Navíc občas vařím a peču na kamnech a v peci, kde není žádný měřič teploty a horkost sálá podle počtu přidaných polínek. Tudíž jsem se naučila vařit tak nějak od oka, podle pocitové teploty. Toť osvětlení mé občasné nepřesnosti.
Dodatek:
Možná se podivujete, že v receptech píšu často nepřesně (cca, zhruba, asi). Věc se má tak - ne vždy vše měřím a vážím. Navíc občas vařím a peču na kamnech a v peci, kde není žádný měřič teploty a horkost sálá podle počtu přidaných polínek. Tudíž jsem se naučila vařit tak nějak od oka, podle pocitové teploty. Toť osvětlení mé občasné nepřesnosti.
Žádné komentáře:
Okomentovat