středa 25. února 2015

Sladká jáhlová kaše

Už nevíte, co pořád snídat? Nebaví vás už kaše ovesná? Zkuste jáhlovou!

Jáhly jsou velmi zdravé a ve zdravém jídelníčku by neměly chybět. Obsahují cenné minerální látky: draslík, horčí, fosfor, měď, železo zinek,  vlákninu a vitamíny skupiny B. Jejich výživová hodnota je na 100 g: energie 1514 kJ, bílkoviny 11,02 g, sacharidy 72,9 g, tuky 4,2 g, vláknina 8,5 g. 

Ingredience pro 1 porci:

60 g jáhel
voda
mléko
máslo
sůl
skořice
semínka, ořechy a jiné zdravé pochutiny podle chuti
sladký sirup na doslazení

Postup:
Jáhly propláchneme horkou vodou a v lehce osolené vodě vaříme cca 15 minut. (Podle hrníčku 2x takové množství vody jako jáhel.) Když se voda vypaří, přidáme trochu mléka a másla, kaše je potom jemnější a chutnější. Chvíli povaříme a je hotovo!

Kaši ozdobíme podle chuti. Já přidala skořici, slunečnicová, zlatá lněná, černá sezamová a chia semínka, kustovnici, pekanové ořechy, jahody a javorový sirup. Výborně se k jáhlám hodí také rozinky nebo datle či fíky. Fantazii se meze nekladou!

Žádné komentáře:

Okomentovat