čtvrtek 12. února 2015

Zelné placky


Super na večerní mlsání nebo jako příloha.


Ingredience pro 4 osoby:
kyselé zelí (celé balení)
špaldová mouka (nebo ještě zdravější varianta - rozemleté ovesné vločky) (cca 200g)
2 vejce
pepř
sůl
kmín
kari/mletá chilli paprika
niva nebo jakýkoli jiný sýr (pokud jste vegan, na sýr i vejce pečte:)

Postup:
Ze zelí vymačkáme vodu a všechny ingredience smícháme dohromady. Vznikne lepivá hmota, lepivost korigurejeme množstvím mouky (popřípadě vloček). Ze vzniklé hmoty lžící tvarujeme placičky na plech (ideální péct na pečícím papíru). Lze dělat silnější placky nebo úplně tenké, které potom chutnají jako chipsy (doporučuju). Pečeme na cca 180°C do zlatova(cca 30-40 minut).
Podle přidaných ingrediencí můžete udělat více druhů. Např. jenom sýrové, paprikové, kmínové, apod. Fantazii se meze nekladou.

Dodatek:
Zjišťuju, že neumím psát recepty. Sama podle nich nevařím, většinou vařím prostě od oka. A to radím i vám :D Dodržujte základní pravidlo - všeho s mírou. Rozhodně šetřete solí i pepřem a mouku či jiné ingredience přidávejte postupně, sami vidíte, jakou konzistenci vytvářený pokrm má a podle toho množství korigujete. Je mi ale jasné, že pokud něco vaříte poprvé, je fajn mít gramáž napsanou, proto se budu snažit ji uvádět, ale věřte, že mi to jde horkotěžko:)

Žádné komentáře:

Okomentovat