Ideální obměna klasických karbanátků z mletého masa. Pokud maso nejíte, můžete maso úplně vynechat. Jinak si zvolte poměr maso : kapusta podle chuti. Podle mě je to ideální půl na půl.
Ingredience pro 4 osoby:
- 500g mletého masa
- 1 kapusta
- 2 vejce
- 1 česnek
- pepř
- sůl
- majoránka
- sýr
Postup:
Listy kapusty podusíme na páře do měkka (cca 15 minut). Potom kapustu nakrájíme na kousky, přidáme maso, vejce, koření, česnek a nastrouhaný sýr. Vše smícháme a ze vzniklé hmoty tvarujeme na pečící papír karbanátky. Dáme do trouby na 170°C na cca 30 minut a pečeme do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší a letním salátem nebo jinou zeleninou podle chuti.
Že jste do teď karbanátky smažili na pánvi? Čas na změnu! Pečené karbanátky (i ty masové) chutnají mnohem lépe, jsou šťavnatější a hlavně zdravější! :)
Pro gurmány:
Kromě karbanátků můžete také zkusit kapustové závitky. Mleté maso okořeníte (pepř, sůl, majoránka, kari), přidáte rozinky namočené v rumu a zabalíte do listu kapusty. Pečete stejným způsobem!
Žádné komentáře:
Okomentovat