pondělí 9. března 2015

Pečené kapustové karbanátky s bramborovou kaší

Ideální obměna klasických karbanátků z mletého masa. Pokud maso nejíte, můžete maso úplně vynechat. Jinak si zvolte poměr maso : kapusta podle chuti. Podle mě je to ideální půl na půl.


Ingredience pro 4 osoby:
  • 500g mletého masa
  • 1 kapusta
  • 2 vejce
  • 1 česnek
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • sýr

Postup:
Listy kapusty podusíme na páře do měkka (cca 15 minut). Potom kapustu nakrájíme na kousky, přidáme maso, vejce, koření, česnek a nastrouhaný sýr. Vše smícháme a ze vzniklé hmoty tvarujeme na pečící papír karbanátky. Dáme do trouby na 170°C na cca 30 minut a pečeme do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší a letním salátem nebo jinou zeleninou podle chuti.
Že jste do teď karbanátky smažili na pánvi? Čas na změnu! Pečené karbanátky (i ty masové) chutnají mnohem lépe, jsou šťavnatější a hlavně zdravější! :)

Pro gurmány:
Kromě karbanátků můžete také zkusit kapustové závitky. Mleté maso okořeníte (pepř, sůl, majoránka, kari), přidáte rozinky namočené v rumu a zabalíte do listu kapusty. Pečete stejným způsobem!

Žádné komentáře:

Okomentovat