V minulém příspěvku jsem vám předvedla zdravý vícezrnný chléb bez mouky a nedalo mi to, abych nevyzkoušela jeho sladkou verzi. Tentokrát už jsem všechny ingredience házela od oka, takže se budete muset obejít bez přesné gramáže. Prostě tam dejte libovolná semínka a ořechy podle toho, jak moc máte co rádi, když vše promícháte vidíte výslednou strukturu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgR4_lO-DIB9a0G3_Y_n2B15HCCW3FyKyEzTTCDPOLA9wjD-YT2HAW11ZFhZO7io2T2vnUrpGpFngtAhYeDrZjYuRvaFZqCgRAqSfWJv4s8c2MOdOhRYzZ2XAxLjetQUUP5VBRPfUivqyU/s400/IMG_8064.jpg)
Ingredience:
- ovesné vločky (ty převažují, cca 400 g)
- slunečnicová semínka (cca 30 g)
- lněná semínka (cca 30 g)
- chia semínka (cca 10 g)
- dýňová semínka (cca 20 g)
- rozinky (cca 30 g)
- brusinky (cca 30 g)
- ořechy (cca 50 g, já dala vlašské)
- voda (cca 300 ml)
- med (podle libosti, já dala 3 lžíce a moc sladké to nebylo)
- perníkové koření
Postup:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwa0wIhxwliAPgXZMZwelBMEM7ttTsbp69ND7SxXvEfMk1A1fLdqr35-G3Ll760dBlGAlFvqA9xR4f_HOK57ea0hSyiMcM8ULfSlL9NF4xABfkHwDYBFymQjkcc3goMf1UPGxcjYGvVz0/s400/IMG_8068.jpg)
Formu, ve které budete chleba péct vyložte pečícím papírem, vložte do ní hmotu, udusejte rukou, přikryjte utěrkou a nechte 12 hodin odležet při pokojové teplotě.
Během dvanácti hodin semínka a ořechy nasají vodu a vše se krásně propojí. Poté rozehřejte troubu na 200° a dejte péct na 20 minut, potom chleba vyklopte na plech a pečte z druhé strany dalších 30 minut. Chleba nechte pořádně vychladnout, aby šel dobře krájet!
Žádné komentáře:
Okomentovat