středa 17. února 2016

Salát z červené řepy se sýrem cottage

Červená řepa je takový malý-velký nedoceněný zázrak. Je hrozně zdravá a relativně levná, ale skoro nikdo ji nejí, protože nám ji nutili ve školce a škole k rizotu, fůůůj. Zkuste se oprostit od pravěkých mindráků a dejte řepě šanci, fakt si to zaslouží!

Řepa je kvalitním zdrojem kyseliny listové, vitamínu C a zejména draslíku, který upravuje srdeční činnost, udržuje normální krevní tlak a napomáhá správné činnosti nervové soustavy. Poskytuje tělu křemík, který posiluje kosti, cévy i kůži.

Co řepa všechno zvládá?

  • podporuje peristaltiku střeva, čímž odstraňuje zácpu
  • podporuje činnost žaludku a žlučníku
  • odstraňuje z těla jedovaté látky
  • vytváří vazivové tkáně
  • zesiluje stěny cév
  • zlepšuje využití bílkovin
  • zajišťuje duševní pohodu
  • zpevňuje pokožku
  • napomáhá při alergiích
  • aktivuje tvorbu červených krvinek
  • má kladný vliv na revma
  • je cenným pomocníkem v boji proti mykózám

Řepu je ideální jíst na podzim a v zimě.

Kouzlo je v tom umět si řepu připravit tak, aby vám chutnala. Ona neexistuje jen sterilizovaná řepa, která se podává k onomu inkriminovanému rizotu. Je nekonečno způsobů, jak si řepu připravit. Jedna z možností je salát z řepy se sýrem cottage. Díky této kombinaci máte zajímavou alternativu, kterou si můžete dát k večeři místo másla a uzenin.

Všechny fotky nemohou být tak fotogenické :D


Ingredience:

  • řepa
  • cottage
  • pepř
  • sůl

Postup:
Řepu si uvaříme ve vodě doměkka (cca 30-50 minut, záleží na velikosti). Necháme vychladnout, oloupeme, nastouháme, přidáme cottage, trochu pepře a soli a je to! Strašně složité :D

Žádné komentáře:

Okomentovat